Нашы ўзнагароды

 

 

cup


plakat skidka leto 2018

Сістэмы менеджменту

Галоўная мэта ААТ "Пінскі мясакамбінат" - праца над умацаваннем стабільнасці існуючых і заваяваннем новых рынкаў збыту, шляхам задавальнення патрабаванняў і чаканняў спажыўцоў, адпаведнасці прадукцыі заканадаўчым і іншым абавязковым патрабаванням, забеспячэння высокага ўзроўню якасці, бяспекі і канкурэнтаздольнасці прадукцыі, і як вынік, атрымання прыбытку , якая забяспечвае сацыяльныя выгоды калектыву і ўстойлівае развіццё прадпрыемства.

Выканаць пастаўленую мэту няпроста, таму ўзнікла неабходнасць стварыць эфектыўную сістэму якасці на прадпрыемстве.

У 2002 годзе на прадпрыемстве была ўкаранёна і сертыфікавана сістэма якасці ІСО серыі 9000 версіі 94 гады.

Па меры развіцця тэхналогій і змены патрабаванняў рынку ўсе стандарты ІСО падлягаюць перыядычнаму перагляду. Таму прадпрыемства прыняло рашэнне пачаць працу па пераходзе да сістэмы менеджменту якасці ІСО 9000 версіі 2000 года. Версія 2000 года ўвасобіла ў сабе найноўшыя дасягненні ў галіне якасці і велізарны досвед ужывання стандартаў.

У лістападзе 2003 года была праведзена рэсертыфікацыя сістэмы якасці, у выніку якой на прадпрыемстве была паспяхова ўкаранёна сістэма менеджменту якасці ІСО 9000 версіі 2000 года ў адпаведнасці з патрабаваннямі СТБ ІСО 9001-2001.

Але і далей прадпрыемства не спынялася на дасягнутым, так у лістападзе 2009 была праведзена рэсертыфікацыя сістэмы менеджменту якасці, у выніку якой была паспяхова ўкаранёна сістэма менеджменту якасці ISО 9001 версіі 2008 года ў адпаведнасці з патрабаваннямі СТБ ISО 9001-2009, што дало магчымасць больш поўна ўлічваць захаванне ўсіх заканадаўчых патрабаванняў пры вытворчасці прадукцыі, а таксама правільна кіраваць ходам аўтсорсінгавых працэсаў, вызначаных арганізацыяй.

Ўсвядомленае разуменне адказнасці прадпрыемства за бяспеку выпускаемай харчовай прадукцыі прывяло да ўкаранення і сертыфікацыі ў 2005 годзе на ААТ "Пінскі мясакамбінат" сістэмы кіравання якасцю і бяспекай харчовых прадуктаў на аснове аналізу рызык і крытычных кантрольных кропак - сістэмы НАССР (у ангельскім варыянце НАССР - Hazard analysis and critical control point) у адпаведнасці з патрабаваннямі СТБ 1470-2004, што з'яўляецца гарантаваным спосабам забеспячэння вытворчасці якасных і бяспечных прадуктаў харчавання.

З мэтай павышэння канкурэнтаздольнасці прадукцыі, зніжэння нагрузкі на навакольнае асяроддзе на прадпрыемстве ўкаранёна і сертыфікавана сістэма кіравання навакольным асяроддзем у адпаведнасці з патрабаваннямі СТБ ІСО 14001-2005, у лістападзе 2006 года.

Клопат кіраўніцтва прадпрыемства пра дабрабыт і здароўе працоўнага персаналу прывяла да ўкаранення і сертыфікацыі ў 2009 годзе сістэмы кіравання аховай працы ў адпаведнасці з патрабаваннямі СТБ 18001- 2009.

У сучасным свеце прад'яўляюцца высокія патрабаванні да якасці харчовых прадуктаў. Але ў адрозненне ад патрабаванняў да якасці, якія могуць змяняцца ў залежнасці ад патрабаванняў канкрэтных спажыўцоў, патрабаванні да бяспекі харчовай прадукцыі, з'яўляюцца непарушнымі. Прыступаючы да вытворчасці, вытворца бярэ на сябе адказнасць перад спажыўцом за прадукцыю, якая вырабляецца прадукцыю. Харчовым прадпрыемствам, якія імкнуцца ўтрымліваць свае пазіцыі на рынку і быць канкурэнтаздольнымі, неабходна ўлічваць рызыкі, звязаныя з бяспекай харчовай прадукцыі.

Небяспекі ў харчовай прадукцыі могуць узнікнуць на любой стадыі харчовга ланцужку, у сувязі з гэтым, адэкватнае кіраванне на ўсіх этапах вытворчасці прадукцыі з'яўляецца вельмі важным.

Харчовы ланцуг ўключае ў сябе вялікая колькасць арганізацый ад вытворцаў кармоў і першаснай сыравіны, вытворцаў харчовых прадуктаў, прадпрыемстваў, якія транспартуюць і захоўваюць харчовыя прадукты, субпадрадчыкаў да крам рознічнага гандлю і прадпрыемстваў грамадскага харчавання, уключаючы вытворцаў абсталявання, ўпаковачных матэрыялаў, мыйных сродкаў, харчовых дабавак і інгрэдыентаў.

Наяўнасць нават аднаго слабога звяна ў харчовай ланцугу можа парушыць бяспеку харчовых прадуктаў.

У сувязі з гэтым, у 2010 годзе на прадпрыемстве былі праведзены работы па ўкараненні і сертыфікацыі сістэмы менеджменту бяспекі харчовых прадуктаў. Была вызначана вобласць распаўсюджвання сістэмы: на вытворчасць і захоўванне мяса ялавічыны і свініны. Сістэма распрацавана ў адпаведнасці з патрабаваннямі СТБ ІСО 22000-2006 «Сістэмы менеджменту бяспекі харчовых прадуктаў. Патрабаванні да арганізацый, якія ўдзельнічаюць у харчовай ланцугу ».

З мэтай пашырэння вобласці распаўсюджвання і адпаведнасці патрабаванням новай версіі, у 2013 годзе на прадпрыемстве была ўкаранёна і сертыфікавана сістэма НАССР ў адпаведнасці з патрабаваннямі СТБ 1470-2012.

Сумеснае ўжыванне двух дзяржаўных стандартаў СТБ 1470 і СТБ ІСО 22000 паслужыла эфектыўным інстытутам вытворчасці бяспечных харчовых прадуктаў, якія адказваюць патрабаванням заканадаўства і спажыўцоў.

Такім чынам, на сённяшні дзень мы сертыфікавалі і ўкаранілі 5 сістэм: сістэма менеджменту якасці, сістэма НАССР, сістэма кіравання навакольным асяроддзем, сістэма кіравання аховай працы, сістэма менеджменту бяспекі харчовых прадуктаў - гэта з'яўляецца гарантам выпуску якаснай і бяспечнай прадукцыі для спажыўца, і здабыццё канкурэнтаздольнасці прадукцыі не толькі на рынках Рэспублікі Беларусь, але і за яе межамі.

 

 

1-ISO 9001-2009

 

палітыка ў галіне якасці

і бяспекі

ААТ "Пінскі мясакамбінат"

 

 

 

 

1-ISO 9001-2009

 

сістэма менеджменту якасці

у адпаведнасці з патрабаваннямі

СТБ ISO 9001-2009

(2013 г.);

 

 

 

2-1470-2004сістэма кіравання якасцю і

бяспекай харчовых прадуктаў

на аснове аналізу рызык і крытычных

кантрольных кропак (НАССР) у

адпаведнасці з патрабаваннямі

СТБ 1470-2004

(2013 г.);

 

3-ISO 14001-2005

 

сістэма кіравання навакольным

асяроддзем у адпаведнасці з патрабаваннямі

СТБ IСО 14001-2005

(2015 г.);

 

 

 

4-18001-2009

 

 

сістэма кіравання аховай працы

у адпаведнасці з патрабаваннямі

СТБ 18001-2009

(2015 г.);

 

 

5-ISO 22000

 

 

сістэма менеджменту бяспекі

харчовых прадуктаў у адпаведнасці

з патрабаваннямі СТБ ІСО 22000

(2013 г.).


© ААТ "Пінскі мясакамбінат"

225710, Рэспубліка Беларусь

Брэсцкая вобласць, г. Пінск, вул. Індустрыяльная, 1

Тэл.:(+375 165) 64 17 25, (+375 165) 34 48 47

E-mail: info@pikant.by

Официальный сайт Президента Республики Беларусь Интернет-портал Управления делами Президента Республики Беларусь
ОАО «Пинский мясокомбинат». 2018 год. Все права защищены. Разработка сайта в Бресте - Студия URBIS.by