Пінскі мясакамбінат – вытворца з шматгадовай гісторыяй і традыцыямі высакаякаснай мясной прадукцыі.
Вырабляем мясныя прадукты пад адзінай гандлёвай маркай «Пікант» у 4 асноўных катэгорыях:
- каўбасныя вырабы і далікатэсная прадукцыя;
- паўфабрыкаты з свініны і ялавічыны;
- мяса і субпрадукты;
- тлушчы харчовыя.
Гісторыя
1939
1944
1947
1964
1983
1991
1995
1997
2002
2004
2005
2006
2009
2011
2015
2016
2018
2019
2020
2021
2022
2023
1939
Пінскі мясакамбінат Галоўнага ўпраўлення мясной прамысловасці БССР, г. Пінск Пінскай вобласці пачаў сваю дзейнасць у лістападзе 1939 года і працаваў да чэрвеня 1941 года.
1944
Прадпрыемства аднавіла сваю працу ўжо праз тыдзень пасля вызвалення горада Пінска ад нямецка-фашысцкіх захопнікаў – 22 ліпеня 1944 года.
За гэты год перапрацавалі 89 т жывёлы ў жывой вазе, выпрацоўка мяса склала 45 т, а выпуск каўбасных вырабаў – усяго 2 т.
1947
План вытворчасці каўбасных вырабаў на 1947 год – 500 т, асартымент – 13 найменняў.
На камбінаце працавала 48 чалавек, у тым ліку 10 чалавек адміністрацыйна-кіраўніцкага персаналу.
1964
Пінскі мясакамбінат прыняў на правах філіяла Пінскі птушкакамбінат.
1983
Пачатак маштабнай рэканструкцыі мясакамбіната.
У строй увялі новы корпус мясатлушчавага цэха.
Пачалося будаўніцтва новага халадзільніка і адміністрацыйна-бытавога корпуса.
Палепшыліся ўмовы працы, прамысловая санітарыя, якасць прадукцыі.
1991
Пачатак экспартных паставак прадукцыі (мяса ялавічыны, тлушчы і каўбасныя вырабы) у Расійскую Федэрацыю.
1995
11 ліпеня 1995 года Дзяржаўным Патэнтавым камітэтам выдадзена пасведчанне на выкарыстанне таварнага знака № 8924.
1997
Пачатак тэхнічнага пераўзбраення вытворчасці.
2002
Пінскі мясакамбінат першы сярод прадпрыемстваў мясной галіны ўдастоены Прэміі Урада Рэспублікі Беларусь за дасягненні ў галіне якасці.
2004
Прэмія Брэсцкага аблвыканкама ў галіне якасці.
Першымі ў Беларусі атрымалі сертыфікат адпаведнасці сістэмы якасці па вытворчасці каўбасных вырабаў і прадуктаў са свініны і ялавічыны згодна з патрабаваннямі міжнароднага стандарту ІСО-9000.
Прадпрыемства пачынае выпуск мясной прадукцыі пад адзінай гандлёвай маркай «ПIКАНТ».
2005
Камунальнае ўнітарнае сельскагаспадарчае прадпрыемства «Невель» было перададзена ў кіраванне. Далей прадпрыемства становіцца філіялам ААТ «Пінскі мясакамбінат».
2006
Пачатак рэканструкцыі і мадэрнізацыі камбіната.
Пабудаваны новы адміністрацыйна-бытавы корпус.
Цалкам рэканструяваны і перааснашчаны каўбасны і кулінарны цэха, аддзяленне абвалкi каўбаснага цэха з выкарыстаннем сучаснага тэхналагічнага абсталявання, якое адпавядае патрабаванням сусветных стандартаў.
Рэканструкцыя ліверные аддзялення і пашырэнне ўчастка каўбаснай вытворчасці, рэканструкцыя дапаможных будынкаў.
2009
Завершана будаўніцтва кацельні. Прадпрыемства цалкам пачало працаваць на ўласнай цеплаэнергіі.
2011
Стварэнне карпаратыўнага сайта www.pikant.by.
2015
ААТ «Пінскі мясакамбінат» уключаны ў сістэму Кіраўніцтва справамі Прэзідэнта Рэспублікі Беларусь.
2016
У рамках Міжнароднай выставы мясной прамысловасці «IFFA 2016» (Германія, г. Франкфурт-на-Майне) Пінскі мясакамбінат вызначаны, як лепшы вытворца мясной прадукцыі Мытнага саюза.
2018
Пінскі мясакамбінат атрымаў сертыфікат на адпаведнасць вытворчасці сістэме добраахвотнай сертыфікацыі «Халяль».
Па выніках дзейнасці Пінскі мясакамбінат уваходзіць у дзесятку найбуйнейшых прадпрыемстваў мясной галіны Беларусі.
Пададзена заяўка на рэгістрацыю абноўленага гандлёвага знака «Пiкант» ў Нацыянальны цэнтр інтэлектуальнай уласнасці.
2019
Геаграфія паставак - Беларусь, Расія, Казахстан, Азербайджан, В'етнам, Украіна, Арменія, Узбекістан, Грузія, Германія.
Выйшла ў свет тысячным тыражом першая кніга пра гісторыю Пінскага мясакамбіната.
2020
Дасягнуты гістарычны максімум продажаў каўбасных вырабаў «Пікант» - 1000 тон у месяц.
2021
Чарговы гадавы максімум продажу каўбасных вырабаў «Пікант» - больш за 13000 тон.
2022
Гран-пры ў намінацыі «Мясная прадукцыя» за шырокі асартымент і высокую якасць прадукцыі па выніках Рэспубліканскай прэміі «Лідэр спажывецкага рынку – 2022».
2023
Пінскі мясакамбінат атрымаў мноства ўзнагарод ва ўсіх заяўленых намінацыях на Міжнародным дэгустацыйным конкурсе якасці харчовай прадукцыі. «ПРАДЭКСПА-2023: Традыцыі. Якасць. Інавацыі».
Па сукупнасці вынікаў удзелу ў конкурсе прысуджаны дыплом "ЛЕПШЫ ВЫТВОРЧЫК".
Стратэгічныя мэты, бачанне, місія
і каштоўнасці прадпрыемства
Галоўнай стратэгічнай мэтай ААТ «Пінскі мясакамбінат» з'яўляецца праца над умацаваннем стабільнасці існуючыхзаваяваннем новых рынкаў збыту, шляхам задавальнення патрабаванняў і чаканняў спажыўцоў, адпаведнасці прадукцыі заканадаўчым і іншым абавязковым патрабаванням, забеспячэння высокага ўзроўню якасці, бяспекі і канкурэнтаздольнасці прадукцыі, і як следства, атрымання прыбытку, які забяспечвае сацыяльныя выгоды калектыву і ўстойлівае развіццё прадпрыемства.
Прадпрыемства імкнецца прадастаўляць прадукцыю, якая адказвае патрабаванням спажыўца і іншых зацікаўленых бакоў, а таксама заканадаўчым і абавязковым патрабаванням у дачыненні да якасці і бяспекі харчовай прадукцыі.
- Місія прадпрыемства: «Выпускаць і прасоўваць смачныя мясныя прадукты для людзей па лепшых класічных і найноўшых рэцэптах, захоўваючы традыцыі і ствараючы новыя».
- Бачанне прадпрыемства: «Да 2027 стаць любімым брэндам на кожным стале, у кожнай сям'і, у кожным доме і заслужыць бездакорную рэпутацыю».
- Каштоўнасці прадпрыемства: кліентаарыентаванасць, каманднасць, прафесіяналізм, сацыяльнасць, адказнасць.
Экалагічная палітыка
Галоўнай мэтай ААТ «Пінскі мясакамбінат» з'яўляецца ажыццяўленне вытворча-гаспадарчай дзейнасці па выпуску прадукцыі высокай якасці з прымяненнем тэхналогій і абсталявання, якія забяспечваюць зніжэнне шкоднага ўздзеяння на навакольнае асяроддзе, рацыянальнае выкарыстанне прыродных рэсурсаў, прадухіленне негатыўнага ўплыву на жыццё і здароўе работнікаў прадпрыемства і насельніцтва горада.
Імкненне працаваць больш эфектыўна, памяншаючы шкоднае ўздзеянне на навакольнае асяроддзе.
Якасць і бяспека
Якасць і бяспеку прадукцыі гарантуецца заводам-вытворцам, а таксама сістэмай кантролю якасці прадукцыі, распрацаванай у кампаніі.
Для забеспячэння якасці і бяспекі выпускаемай прадукцыі на прадпрыемстве ўкаранёны і сертыфікаваны:
- сістэма менеджменту якасці ў адпаведнасці з патрабаваннямі СТБ ISO 9001-2015;
- сістэма менеджменту бяспекі харчовых прадуктаў на аснове аналізу небяспекі і крытычных кантрольных кропак (НАССР) у адпаведнасці з патрабаваннямі СТБ 1470-2012;
- сістэма менеджменту бяспекі харчовых прадуктаў у адпаведнасці з патрабаваннямі СТБ ISO 22000-2020.
З мэтай клопату кіраўніцтва прадпрыемства пра дабрабыт і здароўе працоўнага персаналу, павышэння канкурэнтаздольнасці прадукцыі, зніжэння нагрузкі на навакольнае асяроддзе, на прадпрыемстве ўкаранёны і сертыфікаваны:
- сістэма кіравання навакольным асяроддзем у адпаведнасці з патрабаваннямі СТБ ISO 14001-2017;
- сістэма менеджменту здароўя і бяспекі пры прафесійнай дзейнасці ў адпаведнасці з патрабаваннямі СТБ ISO 45001-2020.
Дэманстрацыя намаганняў па барацьбе з хабарніцтвам, кантроль рызык хабарніцтва і карупцыі маюць вырашальнае значэнне для абароны рэпутацыі прадпрыемства і каштоўнасці брэнда. Такім чынам, укаранёна і сертыфікавана:
- сістэма менеджменту барацьбы з хабарніцтвам у адпаведнасці з патрабаваннямі СТБ ISO 37001-2020.
Маецца сертыфікат вытворчасці тавараў, работ і паслуг на адпаведнасць патрабаванням добраахвотнай сертыфікацыі «Халяль».
Выпрабаванні прадукцыі праводзяцца ва ўласнай акрэдытаванай вытворчай лабараторыі ААТ «Пінскі мясакамбінат», якая адпавядае крытэрам сістэмы акрэдытацыі Рэспублікі Беларусь і акрэдытаваная на тэхнічную кампетэнтнасць у адпаведнасці з патрабаваннямі ДАСТ ISO/IEC 17025-2019 (ISO/IEC 17025:2017, IDT) і іншых акрэдытаваных выпрабавальных лабараторый Рэспублікі Беларусь.
На ўсю выпускаемую мясную прадукцыю аформлены і зарэгістраваны дэкларацыі аб адпаведнасці патрабаванням Тэхнічных рэгламентаў Еўразійскага эканамічнага саюза.
Вытворчасць прадпрыемства, якое займае плошчу 10,77 га, абсталяванае сучасным высокатэхналагічным абсталяваннем, якое дазваляе выпускаць прадукцыю стабільна высокай якасці.
Дасягненні
Прадукцыя гандлёвай маркі «Пікант» - пераможца і лаўрэат узнагарод прэстыжных рэспубліканскіх і міжнародных конкурсаў - на суісканне Прэміі Урада Рэспублікі Беларусь за дасягненні ў галіне якасці, прэміі Брэсцкага аблвыканкама ў галіне якасці, «Лепшы экспарцёр», «The International Quality Awards», конкурсаў народнага і спажывецкага прызнання такіх, як «Лепшыя тавары Рэспублікі Беларусь», «Прадукт года», «Народная марка», «Чэмпіён смаку», «Лепшы смак», «Лепшы прадукт».
Лаўрэат міжнароднага конкурсу «Лепшы прадукт - 2020»
Лаўрэат конкурсу «Лепшыя тавары Рэспублікі Беларусь 2020»
Дыплом «Лепшы прадукт InterFood 2020»
Залаты медаль міжнароднага конкурсу «Лепшы прадукт - 2022»
Лаўрэат Прэміі Урада за дасягненні ў галіне якасці
Залатыя медалі Міжнароднага конкурсу «Лепшы прадукт - 2021»
Гран-Пры Прадэкспа 2021. Традыцыі. Якасць. Інавацыі.
Гран-Пры Прадэкспа 2021
Прадукт года 2021 у намінацыі «Мясныя паўфабрыкаты»
Усе ўзнагароды